Vår verksamhet

Vi är K Mångbergs Åkeri. Vår vision är att vara Sverige-ledande på tempererade transporter. Det blir vi genom att leverera rätt gods, i rätt tid, till rätt temperatur, till rätt plats!

Det här är K Mångbergs Åkeri

K Mångbergs Åkeri är ett äkta familjeföretag i transportbranschen, grundat i Umeå 1986 av Kenneth Mångberg, med huvudfokus på kyl- och frystransporter av livsmedel. Sedan 1988 är vi heltransportör åt Frigoscandia, ett långt och troget samarbete vi är mycket stolta över.

Sedan 2011 har Kenneths söner Stefan och Peter tagit över stafettpinnen efter pappa Kenneth och mamma Helen, som också arbetat många år inom företaget. Både Stefan och Peter är uppväxta i verksamheten och började sina respektive karriärer bakom ratten i åkeriet.

Företaget sysselsätter idag drygt 40 medarbetare, där den stora majoriteten utgår från Umeå. Året om och dygnet runt utgör vår trafik pulsådern i livsmedelsförsörjningen mellan Norrland, Mälardalen, Östergötland och Västergötland. Alla våra enheter är multitempererade, vilket innebär flera reglerade temperaturzoner på ett och samma ekipage.

Vi på K Mångbergs Åkeri är övertygade om att god kommunikation är en förutsättning för framgång, goda kundrelationer och välmående medarbetare. Därför är vi måna om att bevara känslan av det lilla familjeföretaget, som kan axla den stora kostym vi numera bär.

Vår vision och gemensamma värdegrund vägleder oss i vårt dagliga arbete. Den påminner oss om att vi tar ansvar för varandra, våra kunder och våra leverantörer. Vi kommunicerar öppet och tydligt, vi samarbetar i alla delar i verksamheten och vi visar intresse och engagemang för de människor vi möter i vårt arbete.
 

Jobba hos oss  APL hos oss

20220521MangbersNavet038
historiskt3 1

Grundaren Kenneth Mångberg berättar

”I början av 80-talet blev jag tillfrågad av Frigoscandia om jag ville ta över deras trafik från Norrland på Örebro i egen regi. När min fru Helena gav grönt ljus, vågade jag tacka ja. Så jag köpte min egen bil, startade bolaget och började köra.

Uppdragsförfrågningarna blev snabbt fler och fler. Jag stod inför valet att fortsätta i liten skala med en eller två bilar, eller att satsa stort. Jag valde att satsa, med en trygg samarbetspartner i Frigoscandia vid min sida.

Under åren har vi nästan uteslutande kört livsmedel. Allt från korvbröd och färdigrätter till bär, mejeriprodukter och bagerivaror. Våra kunder – och godset vi kört – har ställt höga krav på olika temperaturzoner och liknande. Lyckligtvis har vi lyckats lösa det mesta.

Nyckeln till framgång och stadig tillväxt har varit trovärdighet och goda relationer med såväl medarbetare som kunder. Idag är det mina grabbar, Stefan och Peter, som styr. Det känns skönt att företaget finns kvar inom familjen. Det är ju så det har varit ända från början.”

Tidslinje

2021

Föryngring av fordonsflottan

För att möta kundernas krav på transporter och ge våra anställda en god arbetsmiljö håller vi oss med en fräsch fordonsflotta. I regel byter vi ut ca 3-4 ekipage om året, under 2021 valde vi att ersätta hela 15 av 20 ekipage.

2020

Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd – TYA

Vi engagerar oss i TYA:s regionala verksamhet i Norr- och Västerbotten. Här jobbar vi tillsammans med branschkollegor och branschorganisationer med bland annat kompetensförsörjningsfrågan.

2019

Fair Transport

Vi ansöker om och blir godkända som transportörer för hållbarhetscertifieringen Fair Transport. Vi bedriver hållbara transporter för våra kunder historiskt, nu och för framtiden.

2011

Generationsskifte

Kenneth och Helena har under 25 års tid byggt upp en solid verksamhet som de detta år överlämnar till sönerna Stefan och Peter som tar över familjeföretaget och fortsätter driva verksamheten med samma hjärta och engagemang som sina föräldrar! Samma år växer företaget med fem ekipage på fjärrtrafiken för en stor kund mellan Norrland och Västerås.

2003

Mätarvägen 5

I hjärtat på Västerslätt förvärvas fastigheten där vi finns och verkar i än idag. Här har vi vårt kontor och knytpunkt för alla anställda, en verksamhet som pågår året om, dygnet runt.

1996

Familjeföretaget engagerar

Kenneths fru Helena lämnar vårdyrket och börjar jobba på åkeriet. Även sönerna Stefan och Peter är engagerade i åkeriet och studerar just nu till yrkeschaufförer. Så snart Stefan och Peter är färdiga med skolan ansluter även de och arbetar tillsammans med sina föräldrar i verksamheten, till en början som chaufförer ute längs vägarna.

1993

Verksamhetsområdet utökar

Trafiken blir än större och företaget investerar i ytterligare fyra ekipage för att trafikera sträckan Norrland – Stockholm.

1990

Bolaget växer på Västkusten

I takt med att uppdragen blir allt fler utökar åkeriet sin fordonsflotta med tre ekipage på Västkusten.

1988

Heltransportör åt Frigoscandia

Från och med nu satsar åkeriet helhjärtat på ett samarbete med Frigoscandia. Ett samarbete som än idag består och som vi är mycket stolta över!

1986

K Mångbergs Åkeri grundas

Kenneth Mångberg grundar åkeriet. Han startar med ett ekipage, bil och släp, och börjar köra livsmedel till och från Norrland åt både Fraktarna och Frigoscandia.