Aktuellt

Vi är mer än bara ett företag i transportbranschen. Vi är ett familjeföretag, en arbetsplats – och framför allt ett härligt gäng medarbetare. Här samlar vi nyheter, artiklar, porträtt och andra inblickar i vardagen hos oss på K Mångbergs Åkeri.
Medarbetarporträtt

”Man behöver vara påhittig och initiativrik”

Hon har bestigit en aktiv vulkan och levt på resande fot i åtta månader – i en ombyggd van tillsammans med sin sambo – runt om i Syd- och Centraleuropa. Men trots alla upplevelser världen över, återvänder hon alltid till Umeå och livet bakom ratten. Möt Sara Fink, chauffören som brinner för äventyr och frihetskänsla.

Nyheter

Vi engagerar oss för att säkra kompetensen

Personalen är vår absolut viktigaste resurs. Därför står kompetensförsörjningsfrågan högst på vår agenda, och vi har därför valt att engagera oss i Transportfackens yrkes- och arbetsmiljönämnds (TYA) arbete. Matilda Inemyr, som arbetar som ekonomi- och HR-chef hos oss på K Mångbergs Åkeri, är ordförande i TYA:s regionala utbildningsråd i Norr- och Västerbotten.

Medarbetarporträtt

”Praktik – den bästa vägen in på arbetsmarknaden”

Steget mellan skolan och fast jobb kan vara väldigt kort. Det är Moa Ahlström Amrén ett levande bevis på. Sedan hösten 2020 är hon tillsvidareanställd som chaufför hos K Mångbergs Åkeri – en tjänst hon blev erbjuden bara veckor in på sin APL-praktik.

Medarbetarporträtt

Mustafa trivs bäst bakom ratten – och i skogen

Kompisarna och ett jobberbjudande fick Mustafa Haidary att flytta de 27 milen från Sorsele till Umeå, från inlandet ut till kusten. Men någon storstadsbo har han inte blivit för det. Inte än.
– Nej, jag trivs bäst i skogen. Jag kallar lägenheten jag köpt i Umeå för sommarstugan, säger han.

Nyheter

Grattis Andreas och Leif – årets medarbetare och glädjespridare!

Varje jul utser vi Årets medarbetare och Årets glädjespridare på företaget. Det är chaufförerna själva hos oss på K Mångbergs Åkeri som står för nomineringen av kandidater till dessa två hedervärda utmärkelser, som går till två kollegor som utmärkt sig lite extra under året som gått.

Medarbetarporträtt

Robert – trotjänaren som bara skulle sommarjobba

Det kan finnas många goda anledningar till att byta jobb. Med det kan också finnas minst lika många – och lika goda – anledningar att stanna kvar länge på en arbetsplats där man trivs. Fråga bara Robert Hellgren, som varit K Mångbergs Åkeri trogen i tjugo år.